דף הבית » סקירת מערכות
סקירת מערכות זו למעשה בדיקת אולטרסאונד במהלכה מוודאים את תקינות אברי הגוף של העובר.
מומלץ לבצע שלוש סקירות אולטרסאונד במהלך ההריון כדי לבדוק את התפתחות העובר בשלבים השונים של חייו, לראות כמה שיותר איברים, לאתר מומים במידה ויש ולקבל החלטות להמשך.
סקירה ראשונה מתבצעת בין השבועות 16-14, על פי רוב דרך הנרתיק ולפעמים גם מעל לבטן. בסקירה זו ניתנת להורים הזדמנות לראות את העובר בפעם הראשונה ולדעת את מינו. לרופא, הבדיקה מאפשרת לראות איברים ממש קטנים כמו עדשות עיניים, נחיריים ואפילו אצבעות רגליים.
את הסקירה השניה מומלץ לבצע בין השבועות 25-21 ואני מעדיף לבצע אותה באזור שבוע 24 כי המוח מתפתח קצת יותר ואפשר לראות יותר פרטים. הבדיקה נעשית מעל לבטן אלא אם כן העובר נמצא במצג ראש.
הסקירה השלישית, על אף שאינה בסל הבריאות ונעשית רק באופן פרטי, חשובה ומומלצת ביותר ונעשית בין השבועות 33-31. סביב שבוע 30 ניתן לבדוק את קפלי המוח. המוח האנושי גדול יותר מהקופסא שמכילה אותו, ולכן הוא מתקפל בתוך עצמו לצורת אגוז מלך שאנו מכירים. זה קורה באזור שבוע 30 ולכן הסקירה בשלב זה חשובה מאין כמוה.
בדיקה זו מאפשרת גם לגלות מומי ריאה, בעיות בתפקודי כליות, סוגי גמדות ובעיות לב הניתנות לזיהוי רק בשלב זה. גילוי מוקדם של בעיות לב מסוימות, כמו היצרות אבי העורקים, יוביל להמלצה ללידה במרכז רפואי המתאים לטיפול מיידי בבעיה. זו החלטה קריטית.