ביוץ
מה בדיוק קורה לגוף בזמן ביוץ?
פעם בחודש חורגת הביצית מהשחלה ומתמקמת בחצוצרה, מוכנה להפריה.
ביוץ הוא תחילתו של מסע הרבייה הזה, והוא מתקיים 14 יום לפני הופעת הוסת. זהו הזמן שבו, אם תקיימו יחסי מין, יש לכם את הסיכויים הטובים ביותר להרות.
לכאורה חישוב פשוט. כל מה שצריך זה לחכות לאמצע המחזור החודשי ולקיים יחסים. אבל מחזור חודשי, למרות שמו המרמז על ריטואל קבוע, משתנה מאישה לאישה. אצל נשים שהמחזור שלהן מופיע כל 42 יום למשל, הביוץ יתרחש ביום ה-28, ומי שאצלה המחזור הוא בן 28 יום, הביוץ יתרחש ביום ה-14.
ההבדלים נעוצים בזמן הנדרש לרירית הרחם לשגשג, כדי להיות מוכנה להריון שיבוא, אם יבוא. החצי השני של המחזור, זה המתחיל מהביוץ ועד לדמם וסתי הוא בדרך כלל קבוע ואורך 14 יום.
אבל יש גם לא מעט נשים אצלן המחזור הוא לא סדיר ואז, גם מתמטיקה למתקדמים, לא תעזור כדי לחשב את זמן הביוץ. במקרים כאלה ניתן לאתר את הביוץ על ידי ערכות ביוץ או על ידי מעקב סונוגרפי אחר צמיחת הזקיקים
עם כל הכבוד לשיטות סבתא – מדידת חום פחות יעילה לענייננו. נכון שחום הגוף מגיב לביוץ, אבל זה רק אחרי שהתרחש. למבקשות להשיג הריון מומלץ לקיים יחסים גם בימים הקודמים לביוץ וליתר ביטחון גם יומיים אחריו. לזרע יש יכולת לחכות בחצוצרות להופעת הביצית עד 72 שעות. או, אם תרצו, גם בעולם הרבייה יש כללי נימוס והזרע הוא זה שיחכה לביצית.